Individu & gezin

Individuele en gezinsondersteuning voor alle trauma- en stressgerelateerde klachten

Burnout

We spreken over een burnout problematiek, wanneer er sprake is van deze klachten:
.  Mentale en lichamelijke uitputting
.  Cynische afstand tot werk en collega’s
.  Ontregeling van je emoties en cognitieve functies

De symptomen die je daarbij ondervindt variëren, maar doorgaans voel je je uitgeput en moe, is je slaap verstoord, heb je fysieke klachten. Je kan niet meer zo goed plannen, je geheugen laat je in de steek en concentratie is al helemaal een ramp. Emotioneel ken je jezelf niet meer. Je bent prikkelbaar, je voelt je depressief of angstig, en kan niet meer tegen drukte. Je gedrag lijdt er onder. Je wordt rusteloos, rookt, snoept of drinkt meer dan goed voor je is, je kan niet meer stoppen met werken of je geraakt omgekeerd niet meer op dreef.

Er werd de voorbije jaren hard ingezet op doelgerichte strategieën die je hier doorheen helpen. Onze aanpak is gebaseerd op wetenschappelijk onderzochte behandelmethodieken, waarbij we met een duidelijk plan stap voor stap bouwen aan herstel en veerkracht. Vanuit verschillende disciplines, en met oog voor wat jij specifiek nodig hebt.

Vanuit Apeiron zijn we moderator Oost-Vlaanderen voor de LOK-module “Geïntegreerde aanpak van burn-out in de huisartsenpraktijk”, ontwikkeld door Domus Medica en VVKP.