Individu & gezin

Individuele en gezinsondersteuning voor alle trauma- en stressgerelateerde klachten

De stap naar therapeutische begeleiding is niet gemakkelijk. Voor een hartprobleem kan je naar een cardioloog, bij tandpijn zal je tandarts je ongetwijfeld zeer gericht helpen. Als je het psychisch moeilijk hebt is de zoektocht naar wie je kan helpen niet zo evident. Niet alleen moet de therapeut qua persoon bij je passen, hij of zij heeft liefst ook veel ervaring met het werken rond de klachten die jij hebt.

Stress

Bij gevaarlijke of bedreigende situaties ontstaat er in je lichaam een natuurlijke respons die je in staat stelt om snel en alert te reageren. De spieren spannen zich, het hartritme en de ademhaling versnellen, er komt stresshormoon vrij.

Lees meer…

Burnout

We spreken over een burnout problematiek, wanneer er sprake is van drie types klachten:
.  Emotionele en lichamelijke uitputting
.  Cynische afstand tot werk en collega’s
.  Perceptie van verminderde bekwaamheid

Lees meer…

Trauma

Psychotraumatologie richt zich op de vermindering van symptomen veroorzaakt door traumagerelateerde stress, zoals vermijdingsgedrag, hyperalertheid, herbelevingen of nachtmerries.

Lees meer…

Jongeren

Opgroeien en je plek vinden, dat is geen gemakkelijke opdracht. Er wordt nogal wat van je verwacht. De school legt je een ritme op, je ouders hebben een beeld voor ogen dat niet altijd haalbaar lijkt, of ze zijn er niet zoals jij zou willen.

Lees meer…

Gezinsondersteuning

Ouders hebben soms vragen over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind en zoeken antwoorden en informatie. Naast de publieke kanalen zoals Huis van het Kind kan je voor ondersteuning terecht bij daartoe specifiek opgeleide professionals, orthopedagogen en gezinswetenschappers.

Lees meer…

Bemiddeling

Wanneer een conflict zeer hoog oplaait, en er geen gesprek meer mogelijk is, ben je soms genoodzaakt om het gerecht te laten tussenkomen. Gelukkig is dat niet altijd het geval. Wanneer partijen uit vrije wil bereid zijn zelf een oplossing uit te werken voor hun probleem, dan is bemiddeling een zeer kosten-en-tijdsefficient alternatief.

Lees meer…