Individu & gezin

Individuele en gezinsondersteuning voor alle trauma- en stressgerelateerde klachten

Jongeren

Opgroeien en je plek vinden, dat is geen gemakkelijke opdracht. Er wordt nogal wat van je verwacht. De school legt je een ritme op, je ouders hebben een beeld voor ogen dat niet altijd haalbaar lijkt, of ze zijn er niet zoals jij zou willen. Met de steun van een paar goede vrienden of vriendinnen kom je vaak al een heel eind. Maar soms passen ook daar de puzzelstukjes niet in elkaar.

Dat zorgt voor ruzie en spanning in je gezin, of je hebt het gevoel dat je geen ruimte krijgt voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. Misschien merk je dat je vriendenkring je in de problemen brengt, en kan of durf je je daar niet helemaal van los te maken. Of je hebt gewoontes ontwikkeld die niet goed voor je zijn, zoals te veel gamen of uitstelgedrag, of elke keer weer conflict met de leraren op school.

In al die gevallen kan het zodanig escaleren dat je je helemaal niet meer goed in je vel voelt. Alles is somber en grijs, waarom zou je nog moeite doen.

Kom je er zelf niet uit, dan kan je hulp inschakelen. Iemand die helemaal neutraal is kan dan in alle vertrouwen naar je luisteren, en samen met jou bedenken hoe je hier uit kan komen.