Individu & gezin

Individuele en gezinsondersteuning voor alle trauma- en stressgerelateerde klachten
 
 
 

De stap naar therapeutische begeleiding is niet gemakkelijk. Voor een hartprobleem kan je naar een cardioloog, bij tandpijn zal je tandarts je ongetwijfeld zeer gericht helpen. Als je het psychisch moeilijk hebt is de zoektocht naar wie je kan helpen niet zo evident. Niet alleen moet de therapeut qua persoon bij je passen, hij of zij heeft liefst ook veel ervaring met het werken rond de klachten die jij hebt.

Specifieke therapierichtingen, bijvoorbeeld lichaamsgerichte of psychotraumatologie, of gezinsondersteuning, richten zich heel gericht op bepaalde problematieken. Binnen de groepspraktijk Apeiron blijven we de expertise verdiepen rond alle klachten die met stress in de brede zin van het woord te maken hebben.

Misschien heb je last van de aanpassing wanneer je gezin met verlies te kampen heeft, of als een van de kinderen door een moeilijke fase gaat. Of misschien lees je dit als jongere, en krijg je geen grip op de relatie met je ouders of leeftijdsgenoten, en zit je daardoor niet goed in je vel.

 

Mogelijk heb je zelf een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt, recent of in een verder verleden, en heb je daar nog steeds last van. De complexiteit van het zoeken naar een evenwicht tussen werk en privéleven drijft je misschien naar een grens van overbelasting, of je lichaam heeft je al aangegeven dat je de grens over bent. Misschien loopt de communicatie met je leidinggevende of team niet goed, en wil je verder je vaardigheden ontwikkelen om meer grip te hebben op hoe je alle bordjes in de lucht houdt, en hoe je voor jezelf kan zorgen.

In al die gevallen kan je bij ons terecht. Vanuit verschillende invalshoeken biedt het Apeiron team ondersteuning om je hier door te loodsen. Individueel met je vaste therapeut, of met het gezin en ondersteund door het team. Soms is verkennende en openleggende gesprekstherapie de beste keuze. In andere gevallen maken we gebruik van protocollen die hun efficiëntie in onderzoek hebben bewezen. Alles kan, niets moet. Altijd baseren we ons op wat ervaring en onderzoek ons leert.